Современ ангиограф

Од септември 2015 година во болницата е ставен во функција современ ангиограф. До сега се реализирани 600 коронарографии, 150 стентирања на коронарни артерии, 270 васкуларни радиолошки процедури од кои стентирања на периферни крвни садови и каротиди, емболизации на тумори на хепар и други васкуларни интервенции. Болницата има доволен капацитет за да одговори на барањата на

Повеќе …

Од 30 ноември 2015 година почна со работа Кабинетот за воздухопловна медицина…

Кабинет за воздухопловна медицина Во рамките на Амбулантата за медицина на трудот од 30 ноември 2015 година започна со работа Кабинетот за воздухопловна медицина, кој се наоѓа во поликлиничкиот дел на болницата. Во кабинетот ординира д-р Борис Арсов, а работното време е од 8.00 до 16.00 часот. Закажување Прегледите се вршат со претходно закажување кај

Повеќе …

ФЗОМ: “8-ми Септември” најуспешна болница за 2014 година

Со комплетно реновирани и проширени одделенија, градската општа болница “8-ми Септември” и годинава е со најмногу пациенти и операции, покажува новиот извештај на Фондот за здравствено осигурување.   Градската општа болница 8-ми Септември и годинава ја носи титулата за најуспешна здравствена установа за 2014 година. Според извештајот на Фондот за здравство, болницата покажала најдобри резултати

Повеќе …

Прв Конгрес на Здружението на физиотерапевти на Р. Македонија

Ве известувам дека од 26-29 Март 2015 год. се одржа Прв Конгрес на Здружението на физиотерапевти на Р. Македонија, со меѓународно учество. Конгресот се одржа во Скопје во просториите на МАНУ и заврси успесно со одлична организација. На конгресот земаа уцество пет физиотерапевти од Одделението за физикална мед.и мед.рехабилитација при ГОБ 8ми Септември од кои

Повеќе …