Прв курс за перкутани биопсии со hands-on тренинг

ПРВ КУРС ЗА ПЕРКУТАНИ БИОПСИИ СО HANDS-ON ТРЕНИНГ   Во jуни оваа година, на Одделот за радиологија во ЈЗУ ГОБ „8-ми Септември“ – Скопје, се одржа курс за перкутани биопсии со hands-on тренинг, во организација на Доц. д-р Александар Ѓорески, заедно со тимот за интервентна радиологија. Едукатори на семинарот беа Проф. д-р Зоран Трајковски, радиолог

Повеќе …

Прва работилница за емболизација на миоми на матка

На 20 јуни 2019 година на Одделот за интервентна радиологија во ЈЗУ ГОБ „8-ми Септември“ – Скопје се одржа прва работилница (workshop) за емболизација на миоми на матка – uterine fibroid embolization. Работилницата се состоеше од 3 случаи во живо (live case) кои беа направени во ангио салата под водство на Асс. д-р Александар Ѓорески и тимот за интервентна радиологија од

Повеќе …

Промоција на Проектот IMIHO

„На 13 ноември 2018 година во просториите на болницата беше промовиран Проектот IMIHO (Interconnection of Military Hospitals), кој е воспоставен во рамките на SEDM (Southeastern Europe Defense Ministerial) процесот. Проектот овозможува размена на медицински информации помеѓу воените болници или медицински установи кои нудат медицинска заштита за воен персонал…                           

Повеќе …