Прва работилница за емболизација на миоми на матка

BY IN Состаноци NO COMMENTS YET

На 20 јуни 2019 година на Одделот за интервентна радиологија во ЈЗУ ГОБ „8-ми Септември“ – Скопје се одржа прва работилница (workshop) за емболизација на миоми на матка – uterine fibroid embolization. Работилницата се состоеше од 3 случаи во живо (live case) кои беа направени во ангио салата под водство на Асс. д-р Александар Ѓорески и тимот за интервентна радиологија од

Повеќе …